OS X Mavericks VS Yosemite

Snart ser Macen din slik ut.

Stor sammenligning: Mac-en din blir straks ny

Apple lanserer et nytt operativsystem.

Tidligere i sommer presenterte Apple OS X Yosemite, sitt hittil nyeste operativsystem for skrivebordsmaskiner. Til forskjell fra forgjengeren Mavericks, hvor effektivitet var i fokus, er det designspråket som har fått mest oppmerksomhet denne gangen. Yosemite ligner derfor ikke på noe Apple tidligere har utgitt, med nyheter som transparente vinduer, flate ikoner og en egen «nattmodus».

Vi har prøvekjørt Yosemite i snart én måned og har samlet sammen de designendringene du like så godt kan vende deg med først som sist. Det er nemlig trolig ikke lenge igjen til Macen din blir som på bildene under.

En ny start

De siste ti årene har du blitt møtt av en nesten helt hvit oppstartsskjerm med en grå Apple-logo når du starter Macen din. Med Yosemite snur Apple ting helt på hodet. Etter at flesteparten av selskapets Mac-maskiner fikk en sort ramme rundt skjermen ble nemlig kontrasten veldig stor, og det er kanskje derfor oppstartsskjermen nå er helt sort med et hvitt eple. På denne måten glir oppstartsskjermen helt i ett med kanten på skjermen, noe vi har sansen for. En enkelt fremdriftsbar har også kommet til for å vise hvor langt maskinen har kommet i oppstartsprosessen.

Les hele artikkelen og få tilgang til mer eksklusivt innhold

månedlig

Kr 49
Kr 12 per uke
Prøv gratis
Én måned gratis
 

Betal med Visa, MasterCard eller PayPal.

Vilkår og bruksbetingelser

Allerede medlem?

Les kommentarene (5)

Her er noen av sakene du kan lese på Ekstra i dag:

Til toppen