Ormer seg over hele verden

  • Endret
Ifølge beregninger fra antivirusselskapet F-Secure, står ormen Mydoom nå for mellom 20 og 30 prosent av all e-posttrafikk i verden. Ormen sprer seg ved å sende seg videre fra infiserte maskiner.

- Mydoom-ormen har spredt seg raskere enn selv Sobig.F klarte i fjor høst. Det skyldes blant annet at de infiserte e-postmeldingene er maskert, slik at de ser ut som uskyldige systemfeilmeldinger. Ormen sender seg også til flere adresser enn hva de fleste tidligere ormer har klart, forteller Holthe, som er markedssjef i PDI. Sikkerhetsselskapet har nå lagt ut gratis ormekur på hjemmesiden pdi.no.

Uforsiktige bedrifter
Holthe mener at folk og firmaer tar for lett på it-sikkerheten.

- Et godt antivirusprogram er selvsagt viktig, men alene kan det bli en sovepute. Det er ikke bare å installere en programvare, og så lene seg tilbake og være trygg. Du er avhengig av å velge riktig produkt til riktig trussel, og at produktet installeres riktig. Videre må det oppgraderes når det er nødvendig. Til alt dette trenger de fleste eksperthjelp. Det er den raske spredningen til Mydoom og Mydoom.B altfor gode beviser på, sier han.

Holthe håper at problemene norske bedrifter strever med på grunn av Mydoom i dag, gjør at de tenker mer grundig rundt sikkerhet i morgen.

- De bedriftene som har en helhetlig tenkning rundt it-sikkerhet, basert på analyser av nettverkene sine, unngår de fleste problemene som er knyttet til virus og ormer, fastslår han.

Skrevet av Pressekontoret

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen