Ormer herjer USA

IT-avdelingene hos flere av USAs største medieorganisasjoner slet i går med virusinfeksjoner som gjorde at datamaskinene slo seg av. Flere ulike ormer har fått skylden, inkludert den hurtigspredende Zotob-ormen. To ormer som utnytter en nylig oppdaget feil i Windows 2000 har også vært tilstede under angrepet.

Sårbarheten som de to nye ormene oppdager ble fikset av Microsoft i deres månedlige oppdatering forrige tirsdag. Trend Micro sier at det kommer inn nye varianter av disse to ormene nesten hvert minutt. "Vi kan ikke feste infeksjonene til en variant. Vi samler fremdeles informasjonsrapporter. De kommer inn globalt," sier Joe Hartmann i Trend Micro til CNet News.com.

"Disse ormene har ikke noen effekt på det generelle internett," uttalte Johannes Ulrich, sjefsforsker ved SANS-instituttet, men "de har en vesentlig effekt på organisasjoner som kjører Windows 2000 uten forrige ukes Microsoft-patch installert."

McAfee sier til Reuters at dette er "den mest betydelige trusselen de har sett på 12 måneder." For å sikre deg mot ormene, sørg for at datamaskinene dine har automatiske oppdateringer slått på, og at du har automatiske oppdateringer slått på i ditt antivirusprogram.

Kilde: Reuters, CNet News.com

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen