Ormer bygger botnett

Bilde: Istockphoto
Bilde: Istockphoto

Ormen som vi skrev om i går blir benyttet til å bygge et nytt botnett, og det i rekordfart. Ormen utnytter et kritisk Windows-hull som Microsoft la ut en fiks for i oktober, men som mange enda ikke har installert.

– Vi tror 500 000 (datamaskiner) er et omtrentlig tall, sa Ivan Macalintal i Trend Micro til Computeworld i et intervju. – Det er ikke like stort som noen, som for eksempel Kraken-botnettet, eller Storms tidligere størrelse, men dette nettverket er fortsatt i startgropen av veksten, fortsatte han.

Selv om ormen ble oppdaget på et lite antall PC-er i Sørøst-Asia i oktober, og Microsoft var raske med å legge ut en oppdatering, er ormen nå å finne stort sett overalt i verden. Den ble virkelig synlig for en og en halv uke siden, og har spredd seg fort siden.

Personene som kontroller det nye botnettet, er ikke de samme som kontrollerte Srizbi og Rustock. Disse to nettverkene ble tatt av nettet for to uker siden da ISP-en McColo i USA ble tatt av nettet, og verdens spammengde falt 75 prosent på få minutter.

(Kilde: Computerworld)

Kommentarer (10)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen