Ormeangrep på Windows

Vi har tidligere skrevet om en hasteoppdatering for Windows som Microsoft la ut i oktober. Nå melder Microsoft om at dette hullet er aktivt blitt utnyttet, og oppfordrer brukere til å oppdatere Windows.

Det varsles nå om et omfattende ormeangrep som berører alle Windows-versjoner. Ormene skal gjøre det mulig for en angriper å kjøre skadelig kode på en sårbar maskin som ikke er oppdatert.

Forskere har funnet ut at angrepene berører hjemmebrukere i flere land, bortsett fra PC-er i Ukraina, noe som tyder på at angrepene kan ha sin opprinnelse derfra.

Det viser seg at den aktuelle ormen installerer en sikkerhetsoppdatering, noe som indikerer at virusforfatterne ikke ønsker at PC-ene blir utsatt for andre angrep enn deres egne angrep.

Videre nullstiller ormen gjenopprettingspunktene i Windows, noe som gjør det vanskelig eller umulig å kvitte PC-en med infeksjonen ved å gjenopprette systemet.

Windows-brukere oppfordres altså til å laste ned og installere oppdateringer via Windows Update, eventuelt laste ned den bestemte oppdateringen (MS08-067), dersom ikke dette er allerede blitt gjort.

Er du usikker på om du har den aktuelle oppdateringen installert, kan du finne ut dette ved å trykke på startknappen og gå til kontrollpanel og programmer og funksjoner, og vis installerte oppdateringer. Den aktuelle oppdateringen har tallkoden 958644.

(Kilde: PC World.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen