Originalmusikk som ringetone

”Fuck it” av Eamon er for tiden den mest populære polyfoniske ringetonen i Storbritannia. Hittil er det solgt tre ganger så mange ”Fuck it”-ringetoner som CD-singler med låta.

I Storbritannia forventes omsetningen av ringetoner å passere 900 millioner kroner i år. I fjor var det 560 millioner.

Originalmusikk som ringetone
”Fuck it” og andre ringetoner har pga. tekniske og opphavsrettslige begrensninger hittil vært cover-versjoner med andre artister. Takket være The24, blir det nå mulig å lytte til originalartisten.

– 20.000 låter fra plateselskapet BMG er allerede klare og snart vil vi også tilby originalmusikk fra de andre selskapene, fortalte The24-gründeren Thor-Arne Pettersen under mandagens verdenslansering i Oslo.

Ole Paus og David Bowie
Valg og bestilling av musikk foregår på nettsiden www.the24.no.

Repertoaret omfatter ikke bare ungdoms-pop, men også Elvis Presley, Pete Towsend, Ole Paus, Åge Aleksandersen, David Bowie, Deep Purple og andre artister med voksenappell.

Billigere med Payex
Ved vanlig SMS-bestilling koster en ringetone 30 kroner. Med Payex er prisen bare 20 kroner, selv om det gir The24 høyere fortjeneste.

– Payex spiller en svært viktig rolle for oss innholdsleverandører, sier Pettersen. – Telenor Mobil og Netcom tar seg så godt betalt for transaksjonen at vi bare sitter igjen med smuler!

Flørt med musikk!
En ringetone består av en 30 sekunders lydsnutt, men The24 gjør det også mulig å sende MMS-er med hele låta og en tekstmelding: En jente kan flørte ved å sende Blu Cantrells ”I Love You” til en gutt. Han kan svare med ”Eye Love U, But Eye Don’t Trust You Anymore” av Prince!

Streaming via 3G
Gjennom selskapet UniLAN har Thor-Arne Pettersen jobbet med datakommunikasjon og streaming av musikk siden 1991.

– Nå er tiden inne, sier han. – Med det aller første begynner vi også å streame musikk til PC. Når Norge får 3G-nett, kommer streaming og nedlasting til mobilen.

Hovedkontor i London
For å komme musikkbransjen nærmere, flyttet Thor-Arne Pettersen til London og etablerte hovedkontor i Soho.

The24s største eiere er Pettersen og Music Copyright Solution. I styret sitter sterke navn fra musikk– og mediabransjen.

– Salgskontoret blir i London, men teknisk utvikling flyttes nå tilbake til Norge, sier Thor-Arne Pettersen til Teleavisen.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen