Origami er lansert

Intel har samarbeidet med Microsoft, Asus, Founder og Samsung for å presentere de nye modellene. Asus-modellen er den vi vet mest om, og har en Intel Celeron M ULV-prosessor på 900 MHz og maks strømforbruk mellom 5,5 og 6 Watt ifølge Intel. I tillegg har den en innebygd 30 GB harddisk, sannsynligvis i 1,8-tommer format. Som vi ser på bildet har maskinen har et innebygget webkamera og fingeravtrykkleser. Prisen skal ifølge Asus starte på rundt 650 USD.


Skjermen er touch-sensitiv og er av den passive typen. Det er også her Origami kommer inn. Som dere ser på bildet ovenfor kan man få opp et virtuelt tastatur plassert der man ønsker på skjermen og skrive med tomlene. I tillegg har den flere av funksjonene vi har sett fra Media Center-utgaven med et brukervennlig grensesnitt for å finne frem til bilder, filmer eller annet mediemateriale som vist nedenfor.


En annen ny funksjon ifølge Intels talsperson er lokaliseringssensor. Egentlig så er det ikke så mye spesielt med denne "sensoren" da den sjekker opp mot dockingstasjonen den kobles til om hvor den er. Enten det er i bilen, ved stereoanlegget eller soverommet. Asus-modellen har i tillegg innebygget GPS og veier rett under én kg.


Samsung-modellen er den letteste av de annonserte med en vekt under 800 gram. Denne har mulighet for DVB-TV som begynner å bli svært så populært i Asia. Samsungstanden nærmest flommet over av DVB-kompatible systemer. Bildet nedenfor viser også at det allerede er en stor mengde tilbehør til Samsung-modellen

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen