Organisert datakriminalitet

Frem til nå har datakriminalitet blitt forbundet med anonymitet og skumle enkeltindivider. Nå viser det seg at kriminaliteten på internett i stor grad er organisert i ekte Cosa Nostra-stil.

Ny rapport
Det er sikkerhetselskapet Finjan som påpeker forholdende i sin Q2 Web Trends Security Report, og selskapet mener at nå fungerer nettkriminalitet i hierakiske organisasjoner som er bygget opp etter organiserte mafiametoder.

Sammenlikningen med mafiaen bunner ut i det at de som egentlig styrer operasjonene sjelden er involvert selv, og heller ikke har kompetanse til å utføre nettkriminaliteten, men gjennom flere lag i organisasjonen benytter de seg av andre med riktig kompetanse.

Organiserte trojanangrep
Ifølge Darkreading.com er ikke alt så mørkt som Finjan mener, og en rekke sikkerhetseksperter mener at rapporten er viktig, og setter søkelyset på et voksende problem i dagens nettverden, men at en rekke av forholdene er kjent fra før.

Guillaume Lovet, senior manager ved EMEA Fortinet Technologies sier at denne "command and control"-systematikken ikke eksisterer på den måten Finjan beskriver, men at den helt klart benyttes i forhold til såkalte botnets.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen