Ørepluggen som snakker med deg

Øreplugger med Bluetooth er i utgangspunktet ikke vanskelige å pare med mobilen... eller? I alle fall har Sensory Inc. gjort Bluetooth-øreplugger enda enklere i bruk. 

Les også:

- Bitteliten øreplugg
- Vanntett trådløs øreplugg
- Utbrettbare høyttalere

Liten og komplisert?
En øreplugg må være liten for å være praktisk. Dette kan gjøre pluggen vanskelig å ta i bruk fordi det er begrenset med knapper, og det er bare et blinkende lys som kan gi noen indikasjon på batteri og tilkobling. Å finne ut ting ved å se på mobilskjermen kan for eksempel være svært upraktisk om du kjører bil.

Løsningen kan ha kommet. Sensory Inc har gjort det enkelt å pare ørepluggen, ganske enkelt ved å snakke til den. "Koble til mobilen" trenger du bare å si, så kobler ørepluggen seg til Bluetooth-mobilen. Faktisk krever ikke pluggen annet av mobilen enn at den skal støtte Bluetooth.

Teknologien finnes nemlig i brikker (chip-er) innebygd i selve pluggen, og Sensory regnes som produsentveteraner av stemmegjenkjenningsbrikker.

Gjør det du befaler

Ørepluggen har alle funksjoner du kan forvente av en øreplugg. I tillegg har du en innebygd stemmegjenkjenner som skjønner hva du sier. Du kan for eksempel spørre om du er tilkoblet til telefonen, og en kvinnestemme gir deg informasjonen du ber om. Kvinnestemmen genereres av en brikke i selve ørepluggen, ikke i mobilen. For å få "kvinnen" til å høre hva du sier, trenger du bare å trykke på øreplugg-knappen.

Kommandoer kan eksempelvis være; Ring tilbake, ring talepostkasse, ring hjem, ring kontoret. Dersom du glemmer av funksjonene, kan du spørre ørepluggen "Hva er kommandoene?", og den vil lese opp tilgjengelige kommandoer. 

Ved innkommende samtaler leser ørepluggen opp nummeret og spør om du vil motta samtalen. Da kan du svare "nei" for å avvise, eller "ja" for å motta. Tenk så enkelt!

Sensory produserer som sagt brikkene, men ikke selve ørepluggene. Ingen fabrikant har ennå tatt i bruk brikkene i masseproduserte øreplugger, og derfor kan det hende vi må vente litt for å få kjøpt slike plugger.

Se demonstrasjonsvideoen under;

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen