Oransje kamera fra Casio

Med sitt Exilim Pro EX-F1 beviste Casio at de kan lage spennende kameraer når de vil, men med nye Exilim EX-Z9 har de flyttet seg over til andre enden av skalaen. Det er selvsagt positivt at de ikke har øket oppløsningen enda en gang, i et forsøk på å følge megapikselracet, men i stedet har holdt seg på åtte megapiksler. Når det er sagt er vel åtte megapiksler største tilgjengelige oppløsning på en 1/2,5-tommers bildebrikke, som dette kameraet er utstyrt med, så vi er ikke spesielt håpefulle hva bildekvaliteten angår.

Fargen er i alle fall oppsiktsvekkende
Fargen er i alle fall oppsiktsvekkende

For øvrig er spesifikasjonene på Exilim EX-Z9 ikke noe som skiller kameraet ut fra mengden. Her finner vi en 3x zoom som tilsvarer 38-113mm, en 2,6" (6,6 cm) med bare 115 000 bildepunkter, og en blender som strekker seg fra f2.8 til f5.2. Sistnevnte er godkjent på vidvinkel, men i teleenden er dette ikke spesielt bra. Heldigvis har kameraet ansiktsgjenkjenning, en praktisk og grei funksjon som har blitt mer og mer vanlig på kompaktkameraer i året som gikk.

Okay, så er ikke Exilim EX-Z9 først og fremst tiltenkt de som er på jakt etter spennende kameraer, men vi synes likevel at dette var i overkant kjedelig, selv for et relativt rimelig kamera som dette. Casio har tidligere vist at de kan når de vil, og vi håper de vil mer neste gang.

Et kamera trenger selvsagt ikke være spesielt spennende for å være et ålreit kjøp for mange og ha sin plass i markedet, men markedet nettopp i denne nisjen er under et enormt press og det finnes ørten kameraer med nøyaktig de samme spesifikasjonene, noe som ikke akkurat gjør EX-Z9 enkelt å selge for Casio.

Casio Exilim EX-Z9 er tilgjengelig i rosa, sølv, svart og oransje og har i USA fått en veiledende pris på omkring $160. Vi tipper veiledende pris her i landet vil bli på noe rundt kr 1700,-.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen