Orange ble TeliaSonera

Sist uke forsvant navnet Orange fra danske telefoner. Helt siden oppkjøpet av Orange har det vært ventet at Orange-navnet ville forsvinne fra mobilhimmelen i Danmark.

Dannet i 1998
Mobilix ble dannet i 1998 og selskapet ble senere kjøpt opp av Orange. Men nå er det altså slutt, Orange blir innlemmet i det svensk-finske TeliaSonera.

Med overtagelsen av Orange har TeliaSonera fortalt at de vil bli det første teleselskapet i landet med 24 timers kundeservice. Likeledes intensiverer TeliaSonera arbeidet med å bygge ut EDGE nettet og WLAN.

TeliaSonera ønsker å styrke sin markedsposisjon som det nest største teleselskapet i Danmark. Med på kjøpet får TeliaSonera også alle telebutikkene Orange hadde i Danmark.

Selskapet ønsker å styrke sin posisjon hos både privatkunder og bedriftskunder. Dette vil de gjøre med å bygge ut og modernisere sitt nettverk.

Med oppkjøpet har TeliaSonera blitt nest størst innen mobiltelefoni i Danmark. Telenor-eide Sonofon som har vært nummer to i Danmark i mange år er nå slått av TeliaSonera med to prosent. Det er fremdeles TDC som er den desidert største aktøren i det danske telemarkedet. Med sine 32 prosent av markedet har de en ti-prosents ledelse på konkurrentene.

Det er tvilsomt om dette oppkjøpet vil ha noen innvirkning på teleprisene i Danmark. Med oppkjøpet fikk danskene tre store aktører i telemarkedet. Konkurransen de tre i mellom vil være skarp, og de er samtidig klar over at det er en rekke mindre aktører som gjerne vil vokse på de stores bekostning. Dette vil med all sannsynlighet gjøre det enda mer behagelig å være eier av en mobiltelefon i Danmark.

Her til lands er vi enda et godt stykke unna svimlende lave danske mobilpriser. Mens vi her holder på tradisjonelle betalingsmodeller, kan man dessuten betale både fastpris og bunnpris i Danmark.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen