Orakel på mobilen

Wikipedia - The Free Encoclypedia er et av de mest populære oppslagsverkene på internett. Dette er rett og slett et nettbasert leksikon som gir deg svaret på det du måtte lure på, med få unntak.

Lexipedia er et program som bygger på samme konseptet, men som er laget spesielt for håndholdte enheter. Nylig ble Windows Mobile-versjonen av dette programmet lansert.

Programmet er laget av Revolutionary Software Front, som har rundt ti års erfaring med utvikling av programvare for håndholdte enheter.

Omfattende oppslagsverk
Lexipedia har en database med hele 550 000 artikler, som omhandler alt fra blomsterfrø til verdenshistorie. For å finne den informasjonen man er ute etter skriver man bare inn et søkeord, så kommer relevante artikler om emnet opp.

Lexipedia er ikke akkurat er vennlig mot minnekapasiteten - det kreves nemlig hele 222 MB med ledig plass for å installere programmet. Grunnen til dette er at databasen ligger i selve programmet - ikke på internett.

Det er ikke noe krav at man vet den nøyaktige stavemåten på det man leter etter, ettersom Lexipedia har fått innebygd stavefeil-detektor. Dette vil si at man fint kan bomme på et par bokstaver, men fremdeles få opp det man leter etter. Det er selvsagt begrenset hvor alvorlige stavefeil man kan ha.

Hvis du skulle være interessert i programmet kan du laste ned en prøveversjon fra produsentens hjemmesider. Dette er nøyaktig samme versjon som den fullstendige utgaven, så du trenger ikke laste ned noe nytt hvis du bestemmer deg for å kjøpe programmet etter prøveperioden.

(Kilde: Revolutionary Software Front)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen