Oracle vil satse på Sparc!

Da det ble kjent at Oracle kan være i posisjon til å kjøpe opp Sun Microsystems, trodde mange at maskinvaredelen av Sun ville bli svekket betydelig siden førstnevnte er et softwareselskap.

Nå viser det seg imidlertid at Oracle ser ut til å trykke hardwarevirksomheten til brystet. Ifølge uttalelser fra selskapets toppleder, Larry Ellison, ser de mange muligheter for å videreføre mye av porteføljen.

I et intervju med US Securities and Exchance Commission sammenligner han en miks av tradisjonelle Oracle/Sun-produkter med Apple og Cisco: softwareselskaper som også leverer hardware.

Satsningsområde nummer 1 for Oracle vil i såfall være å selge såkalte "integrerte løsninger", der man setter sammen pakker med både hardware og software.

Ellison bekreftet at de kommer til å satse videre på Sparc samt fortsette samarbeidet med Fujitsu. Oracles argumentasjon for Sparc er at den er mer energieffektiv enn Intel-arkitektur og mindre kostbar i drift, uten at den nødvendigvis alltid er det beste valget.

Dersom uttalelsene virkelig blir satt ut i livet, blir neppe Suns hardwareportefølje solgt på billigsalg til et annet selskap! Konsekvensen blir også at Oracle vil sette seg i en sterkere konkurransesituasjon spesielt med IBM, men også HP og Dell.

(Kilde: InformationWeek, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen