Oracle vil kjøpe MySQL

Oracle har vært svært aktiv på oppkjøpssiden av open-source databaseteknologi den siste tiden. Innobase, som leverer InnoDB-teknologien til MySQL, ble kjøpt i fjerde kvartal 2005. Denne uken ble det bekreftet at Oracle også vil ta over Sleepycat - mest kjent for Berkeley DB.

Databasegiganten retter nå øynene mot MySQL og skal ha kontaktet selskapet vedrørende oppkjøp. MySQL har imidlertid foreløpig takket nei til tilbudet om å bli en del av Oracle.

Administrerende direktør i MySQL, Marten Mickos, uttalte ovenfor pressen at "We will be part of a larger company, but it will be called MySQL" .

Det er ikke kjent hvor stor sum Oracle var villig til å betale for MySQL, men til sammenligning tok man over Siebel for 5,8 milliarder dollar og PeopleSoft for 10,3 milliarder dollar.

Frem til 2005 kan ikke Oracle og MySQL karakteriseres å ha vært direkte konkurrenter ettersom de tekniske løsningene har vært såpass forskjellige. Med introduksjonen av MySQL 5 (støtte for triggere, views, stored procedures) begynner allikevel funksjonalitetslisten å bli ganske lik og med MySQLs enorme kundemasse er det ingen tvil om at de representerer risiko for andre databaseleverandører.

Både Microsoft, IBM og Oracle har alle tatt initiativ til å lansere en gratisversjon av sin databaseteknologi med noen begrensninger for å pirre "grasrota" i markedet.

Det hadde nok absolutt vært et godt strategisk kjøp av Oracle å overta MySQL, men med referanse til Mickos sine uttalelser ser ikke dette ut til å bli aktuelt med det første.

Les også:

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen