Oracle vil ikke sette MySQL utenfor

New York Post skrev denne uken at Oracle var villig til å lage en separat entitet av MySQL dersom Sun-oppkjøpet fullføres. I etterkant har imidlertid Oracle avvist dette og har tydeligvis ingen planer om å gi etter for EUs krav.

Konflikten mellom Oracle og EU har sitt grunnlag i en påstand fra EU der man tror oppkjøpet av Sun m/MySQL vil danne en monopolsituasjon i databasemarkedet. Oracle på sin side argumenterer med at det er svært liten konkurransesituasjon mellom MySQL DB og Oracle DB.

Den 10. desember er det satt opp en ny høring som trolig vil gi en indikasjon på hvordan dette ender videre. Del #2 får vi se fruktene av den 27. januar når EUs kommisjon skal ta ny stilling til oppkjøpet basert på eventuelt nye innspill.

Én ting er i hvert fall sikkert: Sun-porteføljen øker ikke i verdi ettersom tiden går. Dersom MySQL er en tilsynelatende ubetydelig del i den store sammenhengen for Oracles 7,4 milliarder dollar oppkjøp, kan man vel like gjerne rette seg etter EUs ønske og lage en separat entitet? 

Både Oracle og Sun taper penger dess mer tiden går og det burde strengt tatt ikke være så vanskelig å ferdigstille dette oppkjøpet dersom man virkelig går inn for å løse utfordringene i stedet for å flikke på politikk...

(Kilde: InformationWeek)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen