Oracle/Sun lover IBM-killer

Det er mange år siden Sun publiserte TPC-C-benchmarker, men overraskende nok ser det faktisk ut som om ytelseskrigen med IBM vil bli gjenopptatt med Oracle i kapteinsstolen.

Ifølge en annonsering for Oracle Openworld skrives det nemlig at Oracle/Sun sammen kommer til å vise en serverrigg som visstnok skal kunne knuse IBMs Power Systems 595-server med 5 GHz Power6-prosessorer.

Vi må vel innrømme at dette er en ganske overraskende vending fra Oracle og spesielt siden Sparc vs. Power normalt de siste årene har vært rått parti på database.

Sparc-prosessorene har mulighet til å kjøre mange samtidige tråder, men dersom du ikke har en applikasjon som er spesialkompilert for å utnytte nettopp dette, vil ytelsestallene normalt sett bli ganske laber.

IBMs p595-maskin klarer omlag 6 millioner transaksjoner pr. sekund med AIX og DB2. Det er nettopp denne som Oracle/Sun vil forsøke å slå. 

Dessverre ser det uansett ut som om sammenlikningen på hardwarenivå kan bli noe søkt siden både operativsystem og database vil være forskjellig på de to riggene.

Neste sammenlikning som skal gjøres er når Sun får lansert sin 16-kjerners Sparc-prosessor og IBM ruller ut Power7 til neste år.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen