Oracle skifter alt til Linux

De to siste årene har Oracle jobbet hardt med å flytte alle sine servere og desktop-maskiner over på Linux. Tidligere har man blant annet basert seg på Windows. Grunnlaget for at man ville bytte plattform lå ikke først og fremst i prisaspektet, men at Linux kunne tilby større stabilitet og bedre ytelse.

Innen slutten av 2004 kommer selskapet til å ha flyttet 9000 programmerere over på Linux. Dette representerer også den fullstendige migreringen til Linux, på alle plan i bedriften.

Det er flere farger av Linux som vil bli kjørt inad i Oracle, men Red Hat og Novell er blant de mest fremtredende leverandørene.

Det er ikke bare Oracle som migrerer til Linux. IBM forventes å ha flyttet alle sine interne desktop-systemer over på Linux innen begynnelsen av 2005. Dell er faktisk også involvert i en lignende prosess på interne servere, mens Novell skifter desktop-maskiner over til Linux.

Det faktum at noen av de mest fremtredende selskapene i industrien ikke bare skifter bedriftskritiske systemer til Linux, men også hele nettverket - både server og desktop - gir en enorm fjær i hatten til open-source operativsystemet. Dette er absolutt noe som er positivt for miljøet i en tid der Linux beskyldes for å være "rip-off" fra Minix og implementert med Unix-kildekode (SCO Group).

 

(Kilder: Cnet, Oracle)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen