Oracle skal doble med Sun

Ifølge Oracle CEO og gründer, Larry Ellison, håper han at oppkjøpet av Sun Microsystems vil føre til en dobling av omsetningen innen fem år.

Måten dette skal gjøres på er blant annet å lage optimaliserte versjoner av diverse Oracle-programvare for Sun-maskinvare der nøkkelen er høyere ytelse.

På Oracle Openworld i San Francisco forrige uke (der Hardware.no også var tilstede), bekreftet Ellison at marginene til Oracle initialt ville gå ned, men at foretningen senere ville bli drevet med meget god profitt, mao. i god Oracle-ånd.

Han bekreftet også at Oracle i tiden fremover definitivt vil vurdere å kjøpe opp flere software- og hardware-selskaper. Dette kan dermed se ut som om Oracle virkelig gjør alvor av å tre inn i hardware-markedet, selv om Ellison tidligere har sagt at de ønsker å bli et såkalt "systems"-selskap og ikke "hardware"-selskap.

Konsekvensen av å kjøpe opp Sun Microsystems er imidlertid ikke til å komme unna: Oracle må ha et mer teknisk forhold til prosessorer, brikkesett og lagring.

Parallelt med oppkjøpet ser det ut som om Oracle for tiden bruker mye tid på webbaserte løsninger og kommer til å øke sin satsning på Saas-modellen (Software-as-a-Service) der man betaler en fast sum pr. måned for å få tilgang til en komplett "hosted" softwareløsning.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen