Oracle sertifiserer for Itanium

Oracle er medlem av Itanium Solutions Alliance, en organisasjon som skal være med på å styre utviklingen av Itanium og øke populariteten til prosessoren. I dag er det Hewlett-Packard som er den største Itanium-aktøren. 

Forrige uke annonsert Intel såkalte "whitebox" Itanium-servere som andre leverandører enkelt kan markedsføre med egne logoer og eventuelt "bundle" med andre komponenter og tjenester. 

Oracle har tydeligvis kommet for å bli på IA-64. Selskapet er ikke langt unna å begynne en ny sertifiseringsprosess av sin databaseprogramvare for den nevnte prosessorarkitekturen. Oracle er i ferd med å bli en av de viktigste programvarekomponentene for IA-64 - både med tanke på installasjoner, men også det faktum at Oracle er verdt ganske mye som et merkenavn i seg selv.

Den nevnte sertifiseringen har å gjøre med at Intel endelig har lansert "Montecito"-arkitekturen, som blir toppmodellen i Itanium-serien i minst ett år fremover.

Konkurransesituasjonen til Itanium synes veldig klar, men det kan se ut som om den største økningen i løsninger kommer fra HPs egne kunder på eldre arkitektur. IA-64 økte nærmere 40 prosent i omsetning, sammenlignet med forrige år, men dette synes ikke å ha hatt noen enorm innvirkning på tallene for IBM Power eller Sun Sparc.

(Kilde: ITWorld)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen