Oracle samler alt på Java

Fusion er Oracles prosjekt for å samle det meste av funksjonaliteten i eksisterende programvare på en Java-basert plattform. Dette inkluderer samtlige av applikasjonene under Oracle-navnet, men også JD Edwards, PeopleSoft og Siebel.

Migrering fra den tidligere applikasjonsplattformen til Fusion forventes å bli et omfattende prosjekt, fordi mye av tankegangen er endret og man må faktisk kjøre Java i bunn.

Som følge av Java-biten vil trolig også kravet til serverne øke grunnet økt ressursforbruk. I praksis betyr altså innføringen av Fusion ikke bare at man får en jobb å gjøre med installasjon av programvare og migrering av data, men det er også en viss fare for at maskinparken må oppgraderes.

Alle tilpasninger til dagens E-Business Suite vil slutte å fungere og må skrives på nytt i Java og XML. Overgangen vil definitivt kreve mye ressurser hos Oracle, men minst like hos kundene som kanskje må bygge opp helt nye kunnskapsområder i tillegg til overnevnte.

Den største fordelen med Fusion er kanskje plattformuavhengigheten.

Oracles Larry Ellison ymtet tidligere i år frempå at Fusion ville være klar i løpet av første halvdel 2008. Oracle Applications User Group bekreftet imidlertid denne uken at det kun er beta-versjonen som kommer i 2008, mens produksjonsversjonen neppe blir klar før 2009.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen