Oracle rokker Sun/Hitachi-allianse

Hitachi og Sun Microsystems har jobbet sammen i nær ni år, men ser nå ut til å måtte omdefinere forholdet etter at Oracle kjøpte opp Sun tidligere i år.

Oracle har nemlig annonsert at de kommer til å stoppe videresalget av Hitachi Data Systems high-end datalagringsløsning innen utgangen av denne måneden. Det skal visstnok ha vært enighet med Hitachi om at man istedet vil finne andre flater å samarbeide på.

Rett etter oppkjøpet uttalte Sun-talsmenn at de ville fokusere på Sun 7000 Open Storage og ZFS og dette kan være noe av grunnen til at man endrer Hitachi-samarbeidet.

Det ryktes for øvrig at Oracle er på trappene med et samarbeid rundt LSI, som også har et meget sterkt forhold til IBM. LSI har foreløpig nektet å kommentere disse ryktene.

Foreløpig har ikke Oracle noe i Sun-porteføljen som direkte kan erstatte Hitachi-lagringen. Siden Oracle allerede befinner seg godt i high-end på softwarebiten, må det nok inn et alternativ dersom Oracle-Sun skal levere komplette systemer (som de har påstått tidligere).

(Kilde: Enterprisestorageforum)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen