Oracle om virtualisering

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Under OpenWorld-konferansen forsøkte Oracle å klargjøre supportapparatet for kunder som kjører Oracle-applikasjoner i virtuelle servere - eksempelvis under VMware.

Forvirringen ble tildels komplett da CEO Larry Ellison fortalte at de ville fortsette å støtte kunder som kjørte VMware, mens utviklingssjefen, Ed Screven, kunne melde om akkurat det motsatte - nemlig at man pr. dags dato ikke støttet slike systemer.

Ifølge ITworld skal man senere ha fått bekreftet fra Oracle at selskapet aldri har garantert full support på Oracle-produkter som kjører i VMware.

"Oracle has not certified any Oracle software on VMware virtualized environments!"

I samme e-post bekrefter imidlertid selskapet at de vil forsøke å ordne opp i eventuelle problemer dersom dette ikke kan relateres til de andre programvare-lagene.

Oracles politikk er forståelig, ettersom virtualisering med programvarebasert "hypervisor" skaper flere feilkilder. Allikevel burde man kanskje ta inn over seg at stort sett "alle" etter hvert tar i bruk virtualisering og at man til syvende og sist er nødt til å gi offisiell support på applikasjoner som kjører i slike miljøer.

Til informasjon skal det nevnes at Oracle har sin egen virtualiseringsplattform som er bygget på Xen og fullt ut støttet - Oracle VM.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen