Oracle lanserer servere med HP

HP Proliant DL180 G5
HP Proliant DL180 G5

Larry Ellison, CEO i Oracle Corporation, var seg selv under Keynoten under Oracles Openworld-konferanse. Alt gikk raskt for seg, og han var nødt til å mase på personene som fikk opp presentasjonene rett som det var.

Det første produktet som ble lansert var Exadata. Dette er rett og slett en lagringsserver som inneholder en spesiell databaselogikk, noe man ikke ser i vanlige lagringsysstemer. Exadata er laget i samarbeid med HP og består av en 2U-server med plass til 12-disker, åtte prosessorkjerner fra Intel og ikke minst to Infiniband-tilkoblinger i hver lagringshylle. Systemet bruker Linux som operativsystem.

Logikken gjør at lagringsystemet henter ut spørringene og ikke noe mer enn det. Dette gjør at tilkoblingene mellom lagringssystemet og databaseserverne kan overføre mindre data i forhold til tidligere og dermed går hastigheten opp.

Det andre nye produktet Oracle lanserer er HP Oracle Database Machine. Dette er et komplett system med databaseservere og lagring. Totalt sett er det åtte databaseservere som hver har åtte prosessorkjerner og kjører Oracles Enterprise Linux. Lagringsserverne er naturlig nok Exadata. Hele 14 stykker har man fått plass til i rackskapet. I lagringsystemet har man fått plass til 112 prosessorkjerner, 168 TB med lagring og 14 GBps i dataoverføring. Hele systemet får en pris på 650 000 USD.

I forhold til eksisterende løsninger er ytelsen mellom 10 og 72 ganger raskere. Dette er blant annet testet ut hos kunder som Amazon, Yahoo, British Telecom med flere. Testene er gjort mot deres eksisterende systemer som gjerne inneholder et par skap med databaseservere (IBM P570 som kjører Oracle) og Netapp eller EMC lagringsystemer som tar opp to til tre lagringsskap. Oracle hevder at dette er verdens raskeste databasemaskin og vil i tillegg til den ekstra ytelsen være snillere på effektforbruket.

Larry Ellison påpekte at systemet er basert på standarder som X86-prosessorer, SAS/SATA harddisker, Infiniband og Linux. Dette gjør videre ekspansjon enkelt med nye prosessorer, minne, harddisker og lignende.

Systemet er umiddelbart tilgjengelig. Exadata-maskinen er tilgjengelig umiddelbart for bedrifter som kjører Oracles databaser i Linux. For de som kjører Oracle i Unix eller Microsoft blir Exadata tilgjengelig etter hvert.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen