Oracle kjøper Innobase

Man kan naturligvis lure på hva som vil skje med InnoDB og MySQL etter at Oracle har kjøpt opp selskapet, som utvikler selve tabellteknologien i denne databasemotoren.

InnoDB er en av de mest aktuelle tabelltypene i MySQL ettersom man kan skilte med støtte for transaksjoner og mulighet for "rollback".

Innobase har jobbet tett med MySQL ved å levere InnoDB-teknologi til verdens mest populære open source-database.

Talsmenn for Oracle sa at man ønsket å videreutvikle InnoDB under GPL og fortsette sitt arbeid i open source-miljøet. Foreløpig er det ingen indikasjoner på at Innobase og MySQL ikke vil fornye sitt samarbeid når kontrakten skal fornyes senere i år.

Rent strategisk kan det selvsagt være svært heldig for Oracle å si at de faktisk eier teknologien som danner grunnlaget for en viktig del hos en konkurrent. MySQL sin databasesoftware har utviklet seg mye de siste årene, og selv om konkurrenter som Oracle og MS SQL fortsatt ligger et godt stykke foran, vil disse forskjellene bli utjevnet en god del når MySQL 5.0 blir produksjonsklar.

En talsmann for MySQL sa at oppkjøpet representerer videre fremgang for open source-miljøet samt at utviklere nå dra nytte av økt fleksibilitet ved å benytte MySQL og Oracle i samme miljø. Det ble poengtert at MySQL også benytter andre tabelltyper enn InnoDB - eks. Heap og MyISAM.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen