Oracle eier InnoDB - hva nå, MySQL?

Mange sperret nok øynene opp forrige måned da det ble kjent at Oracle kjøpte opp Innobase. Sistnevnte firma utvikler InnoDB-motoren, som etterhvert har blitt en nøkkelkomponent i MySQLs databasesoftware.

Du kan lese mer om oppkjøpet her:

Det er naturligvis ingen ønskesituasjon for MySQL å være avhengig av en teknologi som eies av erkerivalen Oracle.

Ettersom InnoDB er gitt ut under GPL, representerer imidlertid oppkjøpet noe mindre risiko ettersom man ikke kan lukke kildekoden eller stoppe utviklingen.

MySQL har foreløpig ikke bekreftet noen strategiendring med tanke på InnoDB, men det kan være interessant å enten utvikle en ny InnoDB-basert databasemotor eller forbedre en av de andre modellene.

Det spekuleres fortsatt i motivene bak Oracles oppkjøp og hva som vil skje fremover. Selv om avtalen mellom Innobase og MySQL ikke fornyes, kan ikke dette stoppe sistnevnte fra å benytte kildekoden. Dersom noen av de underliggende algoritmene eies av Oracle, kan dette imidlertid utvikle seg til å bli en konflikt.

MySQL ble nylig lansert i versjon 5 som gir støtte for avansert funksjonalitet som lagrede prosedyrer, "triggere" og "views". Dette fører til at databasesoftwaren nå faktisk til en viss grad kan yte funksjonalitetsmessig konkurranse til både Oracle og Microsoft SQL Server.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen