Oracle 10g XE er gratis

Det er definitivt mange som har blitt skremt av Oracle på grunn av prisen. Etter at Oracle 10g Express Edition nå har gått ut av beta-modus og gis grønt lys for produksjon, kan denne oppfatningen være i ferd med å endre seg. I forhold til virtualisering har selskapet også gjort en del trekk som gjør at lisensprisen blir lavere enn tidligere dersom man skal oppgradere til andre versjoner.

Du kan lese mer om Oracles prismodeller med tanke på virtualisering her: Oracle gir lisensiering for åtte kjerner

Oracle XE kan vise seg å bli en konkurrent til MySQL på mange måter - ihvertfall for kunder som strengt tatt ikke trenger allverden med CPU, lagring og minne. XE har blitt lagt inn begrensninger på 1 CPU, 4 GB datalagring og 1 GB minnebruk. Dersom man går utenfor disse rammene kan man oppgradere til andre versjoner.

Gratis nedlasting finnes både for Linux og Windows hos Oracle.

IBM og Microsoft tilbyr lignende konsept for sine databasemotorer, DB2 og MS SQL Server - høyst sannsynligvis for å utfordre MySQL på terminologien "gratis". Oracle markedsfører XE som et produkt der man kan ta og føle på Oracles funksjonalitet uten å måtte investere store summer. Slik sett kan den være svært aktuell både for utviklere, testmiljøer og utdanningsinstitusjoner.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen