Oracle, Sun knytter tettere bånd

Sun Microsystems Scott McNealy og Oracles Larry Ellison kommer denne uken til å avholde et spesielt møte for ansatte der man skal diskutere samarbeidet fremover.

Det forventes at dagsorden vil inneholde en del rundt Java og hvordan Oracle knytter denne teknologien opp til sin strategi. Videre vil man trolig diskutere hvordan lisensieringen skal foregå for multi-kjerne-prosessorer.

Oracles lisenspolitikk ser ut til å være spesielt gunstig med tanke på Ultrasparc T1 siden man kun multipliserer 0,25 pr. kjerne. Tidligere uttalelser fra selskapet har imidlertid gitt indikasjon på at man setter denne prisen ut i fra reell ytelse og man kan derfor kanskje lese litt mellom linjene.

Du kan lese mer om dette i denne saken:

Slik det nå ser ut kommer Oracle og Sun til å gå enda tettere. Dette kan oppfattes som en fordel for begge aktørene ettersom de ikke er direkte konkurrenter på noen måte. På den annen side konkurrerer begge med IBM som både leverer databaseløsninger på DB2, operativsystemer og maskinvare.

En god grunn til å samarbeide burde derfor være å styrke konkurranseevnen ovenfor "Big Blue". Sun kan by på både Sparc og AMD64-maskiner såvel som Solaris, men Oracle bør kanskje trå noe varsomt i forhold til å velge plattformer - spesielt dersom man ser på kombinasjonen Sparc/Solaris.

Uansett hva som skjer kommer man naturligvis ikke til å utelukke x86 som følge av tettere samarbeid. Poenget for Sun vil imidlertid være å ta fokuset vekk fra Itanium hos HP og Power hos IBM.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen