Optimaliserer Poweredge

Når man kjører mange virtuelle servere på ett enkelt jern, er det neppe noen tvil om at man får mer ut av maskinvaren. Med mange operativsystemer som hamrer mot samme fysiske server, blir imidlertid flaskehalsene enda mer synlig og i de aller fleste tilfellene er det I/O som er begrensningen.

Multikjerneprosessorer og stadig økende minnekapasitet er positivt for virtualisering, men I/O-kapasitet er ikke like lett å oppgradere uten betydelig teknologiskifte. Går man fra 4 Gbit/s til 8 Gbit/s Fibre Channel må fortsatt harddiskene følge etter.

Begrensningen på I/O vil alltid være til stede, men systemarkitekturen og samspillet mellom virtuelle maskiner har svært mye å si for ytelsen.

For å få enda bedre kontroll på I/O på kryss av servere og lagring, har Dell derfor inngått et samarbeid med Xsigo om bruk av I/O Director. Programvaren støtter ressurskontroll både over IP (iSCSI) og Fibre Channel.

Dette er altså et verktøy man bruker for å luke ut svakhetene i virtualiseringsoppsettet.

Prisen man betaler for dette verktøyet er nok dessverre ikke for de minste bedriftene, men er man på det nivået at man virkelig har virtualisert seg "bort" på I/O så har man trolig også brukt nok penger på en serverrigg til at man har råd til betale NOK 100-200 000 for programvare.

Ifølge Forrester Research mener man at nær halvparten av de serverne som selges pr. dags dato vil bli virtualisert.

(Kilde: Informationweek)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen