Opteron skal støtte DDR2

Kilder hos Xbit Labs påstår at AMD jobber hardt med å lage støtte for DDR2-minne i den integrerte minnekontrolleren på AMD64-plattformen. De største utfordringene med DDR2 for AMD er nok i første omgang prisen og såkalt "latency". DDR2 gjør imidlertid at man kan operere på høyere klokkefrekvenser og øke hastigheten på dataoverføringen.

Intel lanserer sine første brikkesett som støtter DDR2 i løpet av april. Man trenger trolig ikke vente lenger enn et par dager før hovedkortene også er tilgjengelig. DDR2 vil neppe få enorm utbredelse i 2004, ihvertfall så lenge prisene ligger såpass høyt.

Det blir spekulert i hvorvidt de første AMD64-prosessorene som støtter DDR2 vil bli lansert i 4. kvartal i år. Aktuelle mål kan dermed være Winchester, San Diego og senere Toledo.

Etter at man har flyttet produksjonen over på 0,09-mikron og implementert støtte for DDR2, er det innføringen av prosessorer med flere kjerner som er neste punkt på programmet. Dette forventes i løpet av neste år - også fra Intel.

 

(Kilder: AMD, Xbit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen