Opteron på 90 nm i desember?

AMD offentliggjorde for et par dager siden et veikart som indikerte at overgangen fra 130 til 90 nanometer ikke kommer til å skje før i andre halvdel av 2004. Dette ville i så fall være en forskyving i forhold til den opprinnelige planen til AMD om å lansere en dette i første kvartal, og den nye informasjonen indikerer at denne utsettelsen ikke vil skje.

Den nye Opteron-prosessoren er ventet å ha et maksimalt effekttap på ca 45W, mot dagens versjoner som ligger på et sted mellom 80-90W. Dette gjør at en allerede kjølig Opteron-prosessor utvikler enda mindre varme, som igjen betyr at man kan kjøre opp klokkefrekvensen.

Hvis denne informasjonen er korrekt vil trolig også neste generasjon av Athlon 64 FX, kodenavn "San Diego", også dukke opp på rundt samme tid. "San Diego" er som kjent kun en mindre modifikasjon av Opteron med enn minnekontroller som ikke krever registrert minne og er basert på Socket 939. Denne prosessoren er av mange ansett som den første virkelige FX-prosessoren, siden dagens versjon i praksis er en Opteron-prosessor med et annet navn.

At AMD prøver å fremskyve denne overgangen så mye som mulig er svært naturlig med tanke på at Prescott trolig kommer til å bli tilgjengelig i februar. Prescott var ventet å være den første prosessoren basert på 90 nanometers produksjonsprosess, og for AMD ville det være svært fordelaktig å vise at de ikke ligger bak Intel i dette kappløpet.

(Kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen