Opteron og 64-bits Solaris


Eldre Solaris 9 "desktop"

Solaris for Opteron har tatt et stort skritt videre denne uken etter at Sun sine ingeniører klarte å få den første versjonen av kjernen på en Opteron-boks. Nettverk, mounting av filsystemer, remote login og en viss form for programstøtte er det som foreløpig er klart. Stabiliteten er naturlig nok noe dårlig på en såpass tidlig "release".

Den endelige versjonen av Solaris for Opteron er ment å være klar til lansering innen desember. I løpet av ganske kort tid vil "Multi User 1" være tilgjengelig , men det er enda ikke kjent hvorvidt denne vil bli lagt ut for offentligheten.

Sun jobber for tiden hardt med å innta x86-markedet med Solaris, noe som er langt i fra enkelt siden Windows og Linux har god kontroll på dette segmentet. I tillegg kan man selvsagt også nevne ulike former for BSD og Mac OS X. Man snakker her stort sett om servere med opptil to prosessorer.

Det viktigste med ukens milepæl er nok at Sun faktisk ser ut til å holde tidsskjemaet. Dersom man fortsetter på samme måte, kan vi kanskje regne med at det vil være mulig å laste ned gratis versjoner av Solaris for Opteron i begynnelsen av januar til neste år?

(Kilder: Sun, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen