Opteron med 30W effektforbruk

Varmeutviklingen i 1U rack-montérbare servere er gjerne et fremtredende problem i enkelte tilfeller. AMDs nye, "strømgjerrige" Opteron-prosessorer har et effektforbruk på bare 30- og 55W. Til sammenlikning kan det nevnes at dagens Pentium 4 (Northwood) forbruker ca. 85W og Prescott forventes å passere 100W! De nye prosessorene vil bli integrert i 100-, 200- og 800-serien.

Ifølge IDC kommer markedet for 1U servere til å øke de nærmeste årene, da disse gjerne gir mye hardware på liten fysisk plass.De nye Opteron-prosessorene kan bli meget populære for bruk i ISP-markedet der man ikke bare er opptatt av den aller råeste CPU-ytelsen, men også kostnadseffektive systemer - både med tanke på varmeutvikling, plass, pris og skalérbarhet.

Det er ikke kjent hvilken klokkefrekvens de nye "strømgjerrige" Opteron-prosessorene vil kjøre på. Selv om AMD har sendt ut pressemelding denne uken, vil ikke produktene være tilgjengelig for salg før vår eller sommer 2004.

Pr. dags dato forbruker en vanlig Opteron-prosessor ca. 85W. Det skal også nevnes at disse også kan leveres i 1U rack-montérbare servere, men trenger selvsagt et godt kjølesystem (flere kabinettvifter og kanaler).

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen