Opteron gir rykende kompilatorytelse

Pathscales kompilatorteknologi er originalt utviklet av SGI. Selskapet påstår nå at AMD Opteron har gitt de beste resultatene på deres testlab. Det blir riktignok ikke sagt hva man sammenligner med, men dette kan selvsagt bety dårlig reklame for Intel Itanium 2 og Xeon.

AMD Opteron har nok kanskje blitt sett mer på som en prosessor for generell bruk i små- og mellomstore bedrifter, enn en spesialisert plattform for kritiske og tunge operasjoner. Med tanke på at både IBM og Sun satser tungt på Opteron og nå testresultatene fra PathScale, kan denne oppfatningen raskt endre seg blant skeptikerne. Selv om Itanium har hatt lenger "fartstid" i markedet, har nok ikke Intel klart å overbevise tilstrekkelig antall kunder til å satse ren 64-bit. Opteron har dermed skaffet seg en sjelden nisje i prosessormarkedet, ettersom den kan tilby myk overgang mellom 32- og 64-bit.

Ifølge selskapets nettside har kompilatoren blitt testet på SuSe og Red Hat Linux. PathScale kompilatoren optimaliserer automatisk kildekoden slik at den binære versjonen får best mulig ytelse.

Kompilatoren er kompatibel med GNU/gcc og kan brukes sammen med C/C++ og Fortran 9X.

Ifølge The Inquirer vil produktet være tilgjengelig i løpet av 1. kvartal 2004.

 

(Kilder: PathScale, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen