Opteron får 1207 pinner


Dagens Opteron har 940 pinner

Kilder hos AMD Taiwan har lettet litt på sløret omkring neste generasjon Opteron-prosessorer. Ifølge kildene får prosessoren 1207 pinner, mot dagens 940.

Et høyere antall pinner er generelt et tegn på både høyere ytelse og større båndbredde mot resten av systemet. Likevel er 1207 pinner lite sammenlignet med f.eks. IBMs Power5-prosessor, som kan rutte med over 5300 pinner!

Den nye Opteron-generasjonen vil fortsatt basere seg på K8-designet, men får naturlig nok en hel del forbedringer. Dette inkluderer doble kjerner, som først blir introdusert en gang i andre halvdel av neste år.

Sakte men sikkert vil også dagens Opteron 100-serie forsvinne fra markedet, med Opteron 140 først ut, i første kvartal neste år. Etter hvert som 2005 skrider frem, vil stadig flere av dagens Opteron-modeller falle ut av prislistene, for å gjøre plass for etterfølgerne.

Det er også ventet at Opteron-serien om ikke lenge blir utstyrt med 1 GHz HT-buss, slik som Athlon 64 på sokkel 939. Det samme gjelder 90 nm produksjonsprosess, som enda ikke er introdusert i Opteron-serien. Nøyaktig når disse overgangene skjer er foreløpig usikkert.

(kilde: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen