Opteron-systemer fra Sun

Det har i lang tid blitt ryktet at Sun kom til å satse på Opteron. Etterhvert ble det også klart at selskapet virkelig ville satse på AMDs hybrid-arkitektur. Selv om Sun de siste periodene har hatt sine problemer, representerer allikevel selskapet noe spesielt i server-markedet og er en viktig partner for AMD.

Sun har tradisjonelt vært sterkt knyttet til sin egen Sparc/Solaris plattform, men med planer om å utvide Solaris-serien med en versjon spesielt for Opteron, er det ingen tvil om at selskapet tenker i nye baner. Fordelen med å satse på AMD64, er at den kan brukes mer "allment" enn eksempelvis Intel Itanium og Sun Sparc. Årsaken til dette er først og fremst prisen og hybrid-egenskapene, som gjør at den kan prosessere både 32- og 64 bits instruksjoner.

Ifølge kilder hos The Register skal to Opteron-servere fra Sun Microsystems være rett rundt hjørnet. Det sies at disse vil bli annonasert på kommende Comdex-messe. Detaljert informasjon om disse er ikke tilgjengelig, men det sies at den ene kan brukes med enten én eller to prosessorer, mens storebroren har plass til fire prosessorer.

Suns hjelpende hånd til AMD vil gjøre konkurransen enda hardere for Intel Itanium 2 og Xeon. Førstenevnte prosessor ligger riktignok på et helt annet prisnivå og har andre kundesegmenter, men merker helt sikkert konkurransen fra lavpris-clustere basert på AMD Opteron.

 

(Kilder: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen