Opteron-servere med energifokus fra Dell

Denne uken har Dell lansert to forskjellige servere, men som begge går under samme navn: PowerEdge 2970. Forskjellen ligger i at den ene versjonen er en standard server og den andre tilhører en såkalt "Energy Smart"-serie der fokuset på energibesparende arkitektur er høyere.

Ifølge selskapets egne uttalelser er den nevnte serveren i "Energy Smart"-serien 26 prosent mer energieffektiv enn standardversjonen og skal dermed være verdt den ekstra 1000-lappen man må betale til fordel for lavere energikostnader.

Begge serverne tilbys med AMDs siste 2,8 GHz Opteron-prosessor og de skal senere være mulig å oppgradere med firekjerne-Opteron, som blir tilgjengelig i løpet av sommeren. Prosesessorbytte gjøres etter standard prosedyre med en tilhørende BIOS-oppgradering.

Samtidig har Dell kommentert satsningen på bladservere og det kom frem at selskapet ikke kommer til å ha en "blade everything"-strategi slik som HP og IBM, men kommer fortsatt til å ha fokus på standard rackmontérbare servere i tillegg til å kunne tilby bladservere.

(Kilde: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen