Opteron-servere fra HP

De nye blad-serverne fra HP blir en del av ProLiant BladeSystem og kan brukes om hverandre med Intel-baserte systemer. Ukens lanseringer er basert på AMD Opteron.

DL385 kan leveres med en eller to prosessorer etter ønske og er rettet mot de øvre segmentene i markedet. Dette er med andre ord ingen budsjettserver.

Videre skal det nevnes at HP markedsfører nye DL585 som den raskeste 4-veis x86-serveren og gir tall på henholdsvis 54- og 27 prosent økning sammenlignet med lignende løsninger fra Dell og IBM. Dette blir beregnet med TPC-C benchmark. Man bør selvsagt være klar over at påstanden ikke nødvendigvis er den hele og fulle sannhet i alle tilfeller.

I en artikkel hos The Register blir det kommentert at Hewlett-Packard virkelig ser ut til å satse på AMD64-plattformen, mens IBM ikke lenger ser ut til å være så veldig begistret for Opteron.

"Big blue" ser imidlertid heller ut til å være meget på hugget når det gjelder den nye Xeon-plattformen og kommer til å oppgradere xSeries 226, 236, 336, 346 samt BladeCenter HS20 i løpet av ganske kort tid.

Det skal nevnes at IBM var en av de første til å kaste seg på Opteron-bølgen, men det har dessverre ikke strukket seg lenger enn én enkelt server.

(Kilder: HP, The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen