Opteron-dobbelkjerne denne måneden


IBMs første Opteron-server

Man trodde tidligere at AMD ikke ville annonsere dobbelkjerneprosessorene sine før til sommeren. Ting ser imidlertid ut til å ha gått bedre enn planlagt og man satser på å lansere den første Opteron-prosessoren med dobbelkjerne allerede i april.

800-serien er først ute med doble kjerner. Dette er den dyreste Opteron-serien som er rettet mot servere med fire eller åtte prosessorer. 200-serien blir trolig flyttet over på dobbelkjerne i mai, mens de første desktop-prosessorene blir introdusert i juni.

Forskyvningen i lanseringsdatoen kan også ha sammenheng med at Intel er tidligere ute enn planlagt. Selv om Intel først ruller ut Pentium 4 er det ikke heldig at AMD er noe spesielt senere ute med denne teknologien, noe som selskapet tydeligvis har tatt til nærmere ettertanke. Dobbelkjerner kan nemlig ha like stor markedsføringsverdi som den har ytelsesforbedring.

Dersom AMD holder tidsplanen kan selskapet igjen ligge noen steg foran Intel på serverplattformen. Planen er å flytte Xeon over på dobbelkjerne i begynnelsen av 2006 - mao. over et halvt år senere enn Opteron.

Når AMD lanserer dobbelkjerneprosessoren den 21. april i New York kommer IBM til å stå parat med en serverlansering. Det har vært stille fra selskapet siden den første Opteron-lanseringen for lenge siden og selskapet har fortsatt kun én Opteron-server i porteføljen. Dersom dobbelkjerneprosessoren holder mål vil det kanskje begynne å røre seg mer hos IBM.

Prisen for den dyreste Opteron-modellen med dobbelkjerne vil trolig ligge rundt 2650 amerikanske dollar.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen