Opteron, Solaris og Java


Sun Java Desktop System

Sun Microsystems prøver hardt for å skaffe oppmerksomhet til egne produkter som Solaris og Java. Dette var nok også en av de største grunnene til at de satset såpass dedikert på Opteron, ettersom AMD sin hybrid-CPU absolutt har fått mange gode venner i hardware-industrien.

For relativt kort tid siden annonserte Sun et nytt program der utviklere kunne få en V20z dual-Opteron server, operativsystemet Solaris samt utviklingsverktøy dersom man kjøpte 3 års abonnement til 1500 amerikanske dollar pr. år.

Nå lanserer Sun et lignende prosjekt, men som inkluderer en enkel-Opteron arbeidsstasjon, noe som i de fleste tilfeller passer bedre for en utvikler. Den offisielle lanseringen vil skje i løpet av neste uke. Prisen blir den samme som det andre programmet, dvs. 1500 amerikanske dollar. Dette siste programmet fra Sun bruker Java Enterprise System og ikke Solaris.

Disse initiativene er nok først og fremst myntet på å skape oppmerksomhet mot selskapets Java-teknologi. Positivit er det allikevel for AMD at Opteron ser ut til å ha en finger med i det meste som leveres på hardware fra Sun.

(Kilder: Cnet, Sun)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen