Opptur for Motorola

Mobilprodusentenes kvartalsresultater kommer i disse dager på løpende bånd, og i dag kunngjorde Motorola sine tall for årets tredje kvartal.

Motorola har den siste tiden seilt i motvind, hovedsaklig på grunn av musikktelefonen ROKR og samarbeidet med Apple. De skyhøye forventningene i forkant av lanseringen gjorde sitt til at ROKR skuffet både kritikere og publikum da den kom på markedet tidligere i sommer.

Mens butikkhyllene forble fulle av ROKR-telefoner, gikk kunder over hele verden i stedet mann av huse for å få tak i sitt eksemplar av Apples egen iPod Nano. Den lille musikkspilleren ble nemlig lansert samme dag, til Motorolas forargelse.

Til tross for fadesen med ROKR-telefonen, er det ingen som gråter i Motorola. Det er det heller ingen grunn til, med et kvartalsresultat på 37 milliarder kroner og en forbedring på 41 prosent fra fjorårets tredje kvartal. Dette kvartalet har Motorola solgt nesten 39 millioner mobiltelefoner. Til sammenlikning solgte selskapet 23 millioner telefoner i løpet av samme periode i fjor.

- Det er ingen ting å klage på når det gjelder tallene for tredje kvartal, sier Brian Modoff, analytiker i Deutsche Bank til Reuters.

Av de 39 millionene mobiltelefoner Motorola solgte i fjerde kvartal i år, var 6,5 millioner av disse nettop RAZR-telefoner. Det er nok flere mobilprodusenter som skulle ønske at de hadde kommet opp med RAZR-designet før Motorola. Det beste de kan gjøre nå er å la seg inspirere av RAZR-designet, slik som LG har gjort med sin nye P7200.

Motorola har nå en markedsandel på 19 prosent, som er en økning på 1 prosent fra forrige kvartal, og 5,5 prosent mer enn på samme tid i fjor. Dermed ligger selskapet fortsatt som nummer to på listen over verdens største mobilprodusenter. Bare Nokia ligger foran, med en andel på over 30 prosent av verdens mobilmarked.

I følge Reuters forventer Motorola en ytterligere økning i mobilsalget i fjerde kvartal, noe som kan tyde på at selskapet har planer om å lansere spennende modeller utover høsten. Det er i hvert fall lite som tyder på at ROKR-telefonen kan greie å dra i land de helt store tallene for Motorola på tampen av året.

(Kilder: Reuters, Chicago Business)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen