Opptur og nedtur for Pixars «Inside Out»
Teknofil
(Bilde: YouTube)

Opptur og nedtur for Pixars «Inside Out»

Derfor er de ikke fornøyde etter knallsterk åpningshelg.

For en uke siden ble Jurassic World den mest innbringende kinofilmen i løpet av en åpningshelg gjennom tidene. Det lovet dårlig for Pixar-tegnefilmen Inside Out, som fikk sin kinodebut forrige helg. For filmstudioene er det nemlig en «big deal» å åpne på førsteplass på den amerikanske Box Office-listen. De fleste filmene tjener en tredjedel av billettinntektene sine i løpet av åpningshelgen, så det er som regel en god indikasjon på om filmen blir en hit eller en flopp på kino.

For Inside Outs del ble det både opptur og nedtur sist helg, skriver Mashable. Opptur fordi filmen raket sammen høyst respektable 91 millioner dollar i billettinntekter i USA og Canada. Det er nest best noensinne for Pixars del, kun slått av Toy Story 3 (110,3 millioner dollar). 

Det ble likevel en nedtur også, fordi Inside Out ble den første av 15 Pixar-filmer som ikke debuterte på 1. plass. Jurassic World solgte nemlig kinobilletter for 102 millioner dollar på hjemmebanen, i sin andre uke på kino. Dinosaurfilmen fikk inn hele 208,8 millioner dollar i sin åpningshelg, som altså var ny rekord.

Inside Out har for øvrig fått strålende kritikker. Filmen har i skrivende stund en Metascore på 93/100, som reflekterer filmanmeldelser fra ulike publikasjoner. Ikke minst har IMDb-brukerne foreløpig vurdert den til en 8,9/10.

Pixar-filmen kommer på kino 21. august i Norge
Se traileren på Inside Out her »

(Kilde: Mashable)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen