Opptaksmedier for video

Når du skal kjøpe deg et videokamera har du mange valg. Det er et spørsmål om pris, design, bildekvalitet, funksjoner, opptaksmedium og sikkert flere til. Før i tiden var dette veldig greit, da falt i det minste sistnevnte bort som valgalternativ da det sjelden var flere muligheter. Så kan man sikkert diskutere om de slapp å tenke på design også, det er vel noe som har kommet de senere årene.

Alternativ tekst mangler

Vi kan gjøre det klart med en gang at det er forskjell på forbrukermarkedet og det profesjonelle markedet. Blant proffene kan vi nevne standarder som DVCPRO(25, 50, HD), XDCAM og Digital Betacam. Dette er teknologier som av flere grunner, bla. pris, ikke brukes i forbrukermarkedet.

I denne guiden skal vi ta for oss de ulike lagringsmediene som er aktuelle når du skal kjøpe deg et videokamera. Det er greit å understreke at vi kun snakker om PAL-systemet, med mindre annet er oppgitt.

Hovedfokuset vil ligge på det som er relevant for den jevne forbruker, men vi skal prøve å gi litt mer inngående informasjon også for de som finner det interessant.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen