Oppstart-CD med Linux

Fordelene med Live CD er at man kan starte opp en PC, og teste ut en Linux-distribusjon, uten å installere et ekstra operativsystem på PC-en. Dette skjer uten at det underliggende operativsystemet blir endret, men samtidig kan man teste ut et annet OS.

De fleste Linux-distribusjoner tilbyr en slik Live CD-mulighet, men programmet Linux Live USB Creater gjør at du kan bruke Windows til lage din egen Live CD basert på distribusjonen du selv velger.

En ny versjon av programmet ble lagt ut i forrige uke, Linux Live USB Creator 2.6, og denne tilbyr støtte for mange flere Linux-distribusjoner, inkludert Opensuse, Linux Mint og Ubuntu. Over 50 forskjellige Linux-distribusjoner støttes – se en komplett liste på linuxliveusb.com. Dersom ikke en aktuell distribusjon støttes, kan man laste ned denne for å lage en Live CD.

Linux Live USB Creator støtter også virtualisering av Linux i Windows, det vil si det går an å kjøre Linux virtuelt under Windows. Dette gjøres med en spesiell portabel utgave av Virtualbox.

Les mer om programmet på linuxliveusb.com/en/how-to.html.

Last ned

Linux Live USB Creator finner du på linuxliveusb.com.

(Kilde: Ghacks)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen