Oppsprettstoppere virkningsløse på Mac OS X

Det er nettsiden Macfixit.com som rapporterer problemet, og mange av deres brukere har opplevd problemet. I Mac OS X har de aller fleste nettleserne innebygde funksjoner som stopper oppsprettsvinduer, slik at problemet med oppsprettvinduer har ikke vært sterkt redusert den siste tiden.

Det er oppsprettvinduer som legger seg bakom nettleseren som sterkt dominerer rapportene. Nettleserne Safari, Firefox, Mozilla, OmniWeb og Camino er alle rapportert å tillate nettsider å vise slike vinduer. Om noen nå har funnet en metode som klarer å vise oppsprettvinduer selv om brukeren har tatt i bruk en funksjon som stopper dette, vil dette kunne gjøre hverdagslig surfing irriterende for svært mange brukere.

Skriptene som genererer disse oppsprettvinduene ser ut til å være dynamisk genererte for hver enkelt nettleser, og virket i dag ikke på Windows-maskinen som Programmer.no sitter på. Koden for å vise vinduene er basert på JavaScript, og å slå av JavaScript i nettleseren fikser problemet.

Mange reklameleverandører arbeider for tiden med å snike seg rundt oppsprettstoppere, siden reklame i oppsprettvinduer blir sett på av mange som en god kilde for inntekt.

Kilde: MacFixIt.com

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen