Oppskalerer DVD-filmer

Den nye Spursengine-brikken i Toshibas Qosmio-serie kan både oppskalere videokvaliteten til noe som er nær HD i tillegg til å kjenne igjen både bevegelser og ansikter i selve filmen.

Toshiba var en av de fremste forkjemperne for HD DVD og oppskaleringsbrikken kan kanskje anses som et alternativ for å forbedre den allerede velkjente DVD-standarden. Ved hjelp av "Face Navigation" kan brikken huske og kjenne igjen alle ansikter som havner på skjermen. Videre brukes denne funksjonaliteten for å søke/navigere i selve videoene.

Teknisk sett er Spursengine en hjelpeprosessor som er basert på IBMs Cell-prosessor. Prosessorkortet har bare fire kjerner aktivert – med andre ord halvparten av en full Cell-konfigurasjon som består av åtte kjerner. Klokkefrekvensen oppgis til 1,5 GHz med et effektforbruk som havner mellom 10-20 Watt.

Qosmio G50- og F50-maskinene er begge basert på Intel Core 2 Duo og Nvidia GeForce 9600M GT. Det er vel neppe noen overraskelse at de er rettet mot et multimediafokusert marked.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen