Opprør mot mobiloperatørene

To organisasjoner i Nigeria oppfordret til å boikotte de tre mobiloperatørene i landet sist fredag. Nigerias befolkning, som inntil 2001 ikke hadde mobilnett i landet, mener rett og slett at operatørene tar seg for godt betalt i tillegg til å tilby en altfor dårlig service til kundene.

Budskapet om boikotten ble ironisk nok spredt ved hjelp av en av de tre operatørenes velkomsttilbud som gir 100 gratis tekstmeldinger. Til sammen ble mange tusen tekstmeldinger sendt ut til befolkningen i landet, der folk ble oppfordret til å skru av telefonen sin fredag 19. september for å demonstrere misnøyen sin.

Mobiloperatørene på sin side forsvarte seg med å forklare hvor vanskelig det er å drive mobilnettverk i det afrikanske landet, og kom med eksempler på forskjellige kriminelle handlinger som var utført mot sendestasjonene rundt i landet. I et tilfelle ble det kjørt en lastebil rett gjennom veggen på den ene terminalen, og de som kjørte bilen stjal to verdifulle generatorer. Lignende hendelser forekommer hver dag, og sørger for høye utgifter, i følge ledelsen i operatørselskapene.

Hvor mange som deltok i boikotten på fredag er usikkert, men vi vil tro selskapene merket det på budsjettet. Det var derimot ikke det som var målet for aksjonen, som først og fremst var en symbolsk markering mot operatørenes utnyttelse av behovet for mobiltelefoner, i et land med 130 millioner innbyggere og kun en halv million fastlinjer.

Et medlem av presidentens kabinett i Nigeria, Femi Fani Kayode, uttalte at han syntes aksjonen var et veldig bra tiltak, og at det var store muligheter for at også han kom til å la telefonen ligge avslått hjemme. Han passet klokt nok på å tilføye at det var en individuell avgjørelse, og ikke på noen måte et synspunkt han delte med regjeringen. Den ene mobiloperatøren i landet er nemlig eid av staten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen