Opprør i CentOS

CentOS er ganske enkelt en Red Hat Enterprise Linux-klone som er gratis og heller ikke tar betalt for oppdateringene.

Det er imidlertid en konflikt under oppseiling i CentOS fordi en del av kjerneutviklerne mener grunnleggeren Lance Davis truer prosjektet ved å ta alle avgjørelsene selv samt ha full kontroll over domenenavn, IRC-kanal og de økonomiske avgjørelsene på hvordan CentOS skal tjene penger.

Ifølge de andre sentrale personene i CentOS er det alt for mye som er avhengig av én person og når den personen ikke svarer på telefonen eller er tilgjengelig for møter og avgjørelser, stopper hele prosjektet.

Problemene skal ha pågått i flere måneder, men nå mener altså de andre utviklerne at det får være nok. I diverse blogger og brev er det tydelig at man selvfølgelig ønsker å drive CentOS videre, men man er heller ikke fremmed for å kjøre "fork" av prosjektet.

Følgende gjengis fra et åpent brev til Davis:

"You seem to have crawled into a hole, and this is not acceptable" 

og 

"Please do not kill CentOS through your fear of shared management of the project. Clearly the project dies if all the developers walk away."

Skulle konsekvensen av dette bli såpass stor at CentOS går nedenom og hjem vil dette også gi mye smerte i en rekke IT-avdelinger over hele verden som bruker dette operativsystemet i stedet for RHEL eller andre Linux-distroer.

Dersom man ser på det organisatoriske rundt CentOS er det kanskje uansett ikke så overraskende at dette skjer.

(Kilde: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen