Opprett virtuelle programpakker

Cameyo er et gratis program for Windows som kan brukes til å kjøre programmer i et virtuelt miljø. Cameyo lager programpakker som kan tas med over alt, og kjøres og brukes uten at programmet i pakken trenger å bli installert om igjen. Det Cameyo gjør er å emulerer strukturer som trengs for at programmet fungerer som det skal.

Cameyo benytter seg av såkalt applikasjonsvirtualisering, en samling av flere teknologier som blant annet skal gjøre programmer mer portable. Dette gjøres ved å isolere programmet fra det underliggende operativsystemet. Et program som blir pakket på denne måten, blir ikke installert i tradisjonell forstand, men kan kjøres som om det var installert. Ved bruk av Cameyo er pakken plassert i en sandkasse, slik at det skal være isolert fra operativsystemet.

Les mer om Cameyo på cameyo.com.

Last ned

Cameyo er foreløpig ikke lansert i en endelig versjon, men den siste betaversjonen ble lagt ut 17. august. Denne kan lastes ned gratis fra cameyo.com/download.aspx, og må deretter installeres.

Dersom du ønsker å lage en ny pakke kan du trykke på "Capture installation"-ikonet, og prosessen ved å opprette en ny pakke settes i gang. Du vil etter hvert få opp et vindu som forteller om muligheten til å installere et aktuelt program som skal legges i pakken. Sett i gang installasjonen, og trykk på "Install done"-knappen når installasjonen er ferdig.

Du vil til slutt få opp et vindu med oversikt over programmer som er aktuelle å ha med i pakken som du er i ferd med å opprette. Klikk på ett av disse, og trykk deretter på OK. Det skal da dukke opp et ikon på skrivebordet med mulighet til å kjøre det aktuelle programmet via Cameyo-pakken.

Videodemonstrasjon av Cameyo på Youtube:

(Kilde: Ghacks)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen