Bildet er av Android-mobilen Oppo Find 5, som nå er i salg. (Bilde: Oppo)

– Oppo velger Windows Phone 8

Men mobilen kommer ikke før Microsoft støtter større Full-HD-skjermer.

Kinesiske Oppo har så vidt introdusert seg på det europeiske markedet med den nylig lanserte toppmodellen Oppo Find 5. Denne Full HD-mobilen skulle på papiret være et rimeligere alternativ til Android-toppmodellene, med en prislapp på litt under 4000 kroner etter skatter og avgifter inn til Norge.

Nå melder WMPoweruser at Oppo også er i ferd med å utvikle en Windows Phone 8-mobil. Disse ryktene stammer fra Oppos markedsdirektør Li Ying Ming, som publiserte konseptbilder av en slik mobil på sin Sina Weibo-side (á la Twitter).

Disse bildene la Oppos markedsdirektør ut på Sina Weibo.
Disse bildene la Oppos markedsdirektør ut på Sina Weibo.Foto: Sina Weibo via WMPoweuser

Venter på GDR3?

Ming sier ifølge kilden at deres utviklerversjon av Windows Phone 8 støtter 1080p Full-HD. Dette skulle tilsi den såkalte General Distribution Release 3 (GDR3), en mindre oppdatering som er på trappene. Før den kommer, ruller riktignok Microsoft ut GDR 2, som blant annet gir bedre støtte for Xbox Music, FM Radio, og Skype, samt andre mindre oppgraderinger, ifølge The Verge

Oppdateringen som kalles GDR3 skal imidlertid inkludere støtte for skjermer på 5- og 6 tommer med 1080p-oppløsning, samt firekjernersprosessorer. Oppo vil angivelig vente med å slippe sin Windows Phone 8-mobil til denne oppdateringen rulles ut. Og det blir trolig en gang til høsten.

Både GDR2- og 3 er relativt små oppdateringer, i alle fall med tanke på at disse blir de første siden Windows Phone 8 ble lansert for åtte måneder siden. I starten av 2014 vil Microsoft etter sigende slippe oppdateringen med kallenavn "Blue," og denne blir trolig mer omfattende. Foreløpig sier ryktemakerne lite om denne 2014-oppdateringen, annet enn at den vil gi støtte for VPN.

Les også: Windows-mobiler kan snart få Full-HD-støtte

(Kilder: WMPoweruser, The Verge)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen