Oppo avslører mobil med ekstrem skjerm
(Foto: Oppo)

Oppo avslører mobil med ekstrem skjerm

Strekker skjermen lenger enn noen andre har gjort tidligere.

Den kinesiske mobilprodusenten Oppo har publisert en rekke bilder av en mobil med en helt ekstrem skjerm. De kaller skjermdesignet for en «waterfall»-skjerm, noe som trolig er ment å beskrive den ekstremt kurvede formen. 

Vi har sett kurvede skjermer flere ganger tidligere, som Samsungs Galaxy-mobiler eller Oppo Find X, men ingen av dem har dratt skjermen like langt tid siden som dette. 

  Foto: Oppo

På grunn av utformingen av mobilen ser prototypen ut til å by på et veldig smalt og høyt bildeformat, ikke helt ulikt Sony Xperia 10 Plus, men med langt mindre skjermrammer. 

  Foto: Oppo

Hvordan er det i bruk?

Selv om Oppos design ser kult ut, stiller mange spørsmål ved hvor brukervennlig det egentlig er å ha en skjerm som strekker seg så langt ut på siden.

  Foto: Oppo
  Foto: Oppo

Slike buede skjermer har en tendens til å registrere trykk når man egentlig bare vil holde mobilen, noe som potensielt kan bli et enda større problem når skjermen strekker seg lenger ut. Dette kan nok løses ved å fjerne berøringssignaler fra kantene, men Oppo har ikke sagt noe om hvordan de vil løse problemet ennå. 

Mobilen har for øvrig ingen av/på- eller volumknapper vi kan se, ettersom skjermen dekker begge sidene av mobilen. Hvor kan de ha gjemt dem? Vi kan heller ikke si noe frontkamera. 

Oppo har ikke sagt noe enda om hva mobilen heter eller når den kommer, bortsett fra at de skriver «snart». 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen